Skip to main content

Waarom snijd bol.com witruimte om foto’s weg?

Het automatisch bijsnijden van witruimte door bol.com kan verschillende redenen hebben. We hebben de belangrijkste voor je op een rijtje gezet:

  1. Uniforme weergave: Bol.com streeft hoogstwaarschijnlijk naar een uniforme en gestandaardiseerde weergave van productafbeeldingen op hun platform. Door witruimte weg te snijden, kunnen ze ervoor zorgen dat alle productafbeeldingen consistent ogen. Zo dragen ze bij aan een nettere en professionelere uitstraling van de productpagina’s.
  2. Ruimte-optimalisatie: Het beperken van witruimte kan een strategie zijn om de beschikbare ruimte op de productpagina (maar het zal uiteraard ook schelen op de server) optimaal te benutten. Door afbeeldingen kleiner weer te geven, kan bol.com meer producten kwijt, zonder dat jij als bezoeker hoeft te scrollen.
  3. Focus op het product: Het wegsnijden van overmatige witruimte kan helpen om de focus van de kijker direct op het product te leggen. Dit kan vooral belangrijk zijn voor visuele aantrekkingskracht en het stimuleren van aankopen.

Hoewel het bijsnijden van witruimte vaak automatisch gebeurd, kan het beleid van bol.com over afbeeldingen veranderen. Wij proberen alle regels en richtlijnen nauwlettend in de gaten te houden.

Toch een zo groot mogelijke hoofdafbeelding?

Om ervoor te zorgen dat je afbeelding optimaal wordt weergegeven zonder automatische bijsnijding door bol.com, maken we gebruik van slimme trucs en technieken. Ons doel is om de grootst mogelijke verhouding van je hoofdafbeelding te bepalen, waardoor we een nauwkeurige berekening kunnen maken voor de ideale weergave.

Een van de strategieën die we toepassen, is het toevoegen van extra pixels in de hoeken van je hoofdafbeelding. Deze extra pixels zijn subtiel en vallen niet op, maar ze spelen een cruciale rol bij het behouden van de integriteit van je afbeelding. Ze fungeren als een bufferzone, waardoor voorkomen wordt dat bol.com delen van je afbeelding automatisch bijsnijdt.

Door deze benadering te volgen, zorgen we ervoor dat jouw afbeelding de volledige aandacht krijgt die het verdient, zonder concessies te doen aan de kwaliteit ervan. Hierbij streven we ernaar om de visuele impact van je hoofdafbeelding te maximaliseren en een professionele uitstraling te behouden, zelfs wanneer deze wordt weergegeven binnen het kader van de beperkingen van het platform.

Meer weten over product-listings?

Meer informatie
×