Skip to main content

Dit is waarom je hoofdafbeelding wordt afgesneden.

Waarom snijd bol.com witruimte om foto’s weg?

Het automatisch bijsnijden van witruimte door bol.com kan verschillende redenen hebben. We hebben de belangrijkste voor je op een rijtje gezet:

  1. Uniforme weergave:
    Bol.com wil dat alle productafbeeldingen er hetzelfde uitzien op hun website. Door lege ruimte weg te knippen, zorgen ze ervoor dat alle plaatjes er consistent uitzien.
  2. Ruimte besparend:
    Het beperken van lege ruimte kan een manier zijn om de beschikbare ruimte op de productpagina optimaal te benutten. Door de plaatjes kleiner te maken, kunnen ze meer producten laten zien zonder dat je eindeloos hoeft te scrollen.
  3. Focus op het product:
    Door overbodige lege ruimte weg te snijden, zorgen ze ervoor dat de kijker meteen naar het product kijkt. Dat is vooral handig voor de visuele aantrekkingskracht en om mensen aan te moedigen iets te kopen.

Hoewel het automatisch wegsnijden van lege ruimte vaak gebeurt, kan het beleid van bol.com over afbeeldingen veranderen. We proberen goed op de hoogte te blijven van alle regels en richtlijnen.

Hoe behoud je toch een zo groot mogelijke hoofdafbeelding?

Om te voorkomen dat bol.com delen van je hoofdafbeelding automatisch bijsnijdt, passen we slimme technieken toe. Een strategie is bijvoorbeeld het toevoegen van extra pixels in de hoeken van je hoofdafbeelding. Deze extra pixels zijn subtiel maar spelen een cruciale rol bij het behouden van de integriteit van je afbeelding. Ze dienen als bufferzone om automatische bijsnijding te voorkomen.

Met deze aanpak zorgen we ervoor dat jouw afbeelding de volledige aandacht krijgt zonder in te leveren op kwaliteit. We streven naar maximale visuele impact en een professionele uitstraling, zelfs binnen de beperkingen van het platform.

×