Skip to main content
Home - Kennisbank - Marketplace tips - Infographics laten maken

De ultieme gids voor effectieve visuele communicatie

Wat moet je weten als je infographics laat maken?

Het maken van een professionele infographic voor productafbeeldingen vereist zorgvuldige planning en duidelijke communicatie. Het begint met het vaststellen van je doelen en eindigt met de distributie van je infographic. 

Infographics zijn een uitstekende manier om productafbeeldingen te verbeteren en belangrijke informatie op een visueel aantrekkelijke manier te presenteren. Of je nu de kenmerken van een nieuw product wilt uitleggen, gebruiksaanwijzingen wilt geven of de voordelen van je product wilt benadrukken, een goed gemaakte infographic kan je boodschap helder en beknopt overbrengen. In deze gids bespreken we de belangrijkste stappen en overwegingen bij het laten maken van een professionele infographic voor je productafbeeldingen.

Wat is het belang van goede infographics?

Het belang van goede infographics kan niet worden onderschat, vooral in een tijdperk waarin informatieovervloed een dagelijkse uitdaging is voor zowel bedrijven als consumenten. Hier zijn enkele redenen waarom goede infographics van onschatbare waarde zijn:

1. Effectieve Communicatie van Complexiteit

Infographics zijn bij uitstek geschikt voor het communiceren van complexe informatie op een eenvoudige en begrijpelijke manier. Door gebruik te maken van visuele elementen zoals grafieken, pictogrammen en afbeeldingen, kunnen infographics moeilijke concepten vertalen naar gemakkelijk te begrijpen stukjes informatie.

2. Verbeterde Geheugenretentie

Mensen zijn van nature visueel ingesteld, wat betekent dat ze visuele informatie beter kunnen onthouden dan tekstuele informatie. Door informatie te presenteren in de vorm van een infographic, verhoog je de kans dat je publiek de boodschap onthoudt en er later aan terugdenkt.

3. Verhoogde Betrokkenheid en Deelbaarheid

Visueel aantrekkelijke content, zoals infographics, trekt de aandacht van mensen en moedigt hen aan om zich te engageren. Ze worden vaker gedeeld op sociale media en andere platforms, waardoor je bereik exponentieel kan groeien en je merk of boodschap zich verder verspreidt.

4. Verbeterde Informatieverwerking

Infographics maken gebruik van de kracht van beeld en tekst samen, waardoor informatie op meerdere niveaus kan worden verwerkt. Dit zorgt voor een dieper begrip en een meer complete assimilatie van de gepresenteerde informatie.

5. Versterking van Merkidentiteit

Goed ontworpen infographics kunnen niet alleen informatie overbrengen, maar ook een positieve indruk achterlaten van je merk of bedrijf. Door consistent gebruik te maken van je merkkleuren, -lettertypen en -stijl, kan een infographic een waardevol onderdeel worden van je brandingstrategie.

6. Betere Verkoop- en Marketingresultaten

Infographics kunnen worden gebruikt om productkenmerken, voordelen en statistieken op een aantrekkelijke manier te presenteren, waardoor ze bijzonder effectief zijn in marketing- en verkoopmateriaal. Ze kunnen het vertrouwen van consumenten vergroten en hen helpen bij het nemen van aankoopbeslissingen.

De juiste ontwerper voor infographics

Het kiezen van de juiste ontwerper is een van de belangrijkste stappen bij het laten maken van een infographic. Zoek naar een ontwerper of een bureau met een sterke portfolio en goede referenties.

 • Portfolio: Bekijk hun vorige werk om te zien of hun stijl bij jouw visie past.
 • Ervaring: Kies iemand met ervaring in jouw specifieke branche of type infographic.
 • Communicatie: Zorg ervoor dat ze goed kunnen communiceren en jouw visie kunnen begrijpen en omzetten in een ontwerp.

Verschillende soorten infographics

 • Informatieve Infographics
 • Statistische Infographics (Data Visualisatie)
 • Tijdlijn Infographics
 • Vergelijkende Infographics
 • Geografische Infographics (Kaarten)
 • Proces Infographics
 • Infographics voor Social Media
 • Interactieve Infographics

Aantrekkelijke infographics voor je product

Door infographics te integreren in productafbeeldingen, kunnen merken op een krachtige manier de kenmerken, voordelen en toepassingen van hun producten communiceren. Deze visuele elementen bieden niet alleen een aantrekkelijke presentatie, maar helpen ook potentiële klanten om snel en gemakkelijk belangrijke informatie te begrijpen. Of het nu gaat om het illustreren van gebruiksscenario’s, het vergelijken van productopties, of het tonen van technische specificaties, infographics bieden een effectieve manier om de waarde van het product te benadrukken en de betrokkenheid van klanten te vergroten.

Houd rekening met de volgende design-principes

Kleuren en typografie:
Gebruik kleuren en lettertypes die passen bij je merk en die de leesbaarheid bevorderen.

Visuele hiërarchie:
Zorg ervoor dat de belangrijkste informatie opvalt.

Balans tussen tekst en visuals:
Gebruik visuals om tekst te ondersteunen en te verduidelijken.

×